Indiase Kerrie Garnalen

  • Indiaas, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-07-2003

Een heerlijk geurend geel voorgerecht met garnalen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg rauwe middelgrote garnalen
40 gr. boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl kerriepoeder
40 gr. tarwebloem
5 dl melk
1/4 theel.nootmuscaat
1/2 theel. paprikapoeder
1 eetl sherry
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal, staart laten zitten. Smelt boter in een middelgrote pan en bak de ui zacht. Voeg knoflook, kerriepoeder en bloem toe en bak zachtjes, al roerende tot de ui met de bloem bedekt is. Voeg van het vuur af geleidelijk de melk, nootmuscaat en de paprikapoeder toe: roer tot een gladde massa. Verhit al roerende de saus tot hij zachtjes kookt en begint in te dikken.
Voeg de garnalen toe en als laatste de sherry, verhit alles nog ca. 2-4 min.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten