Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Door: vifke

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-07-2003

Ingrediënten


1 dl droge witte wijn
1 el fijngehakte sjalotjes
2 el fijngehakte verse dragon
1 dl goede azijn
2-3 eidooiers
125 gram boter of margarine
citroensap
zout peper



Een klassieke saus voor bij de biefstuk Smaakt erg lekker over vis (bij zalmforel) en gekookte groenten als broccoli en asperges

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schenk de wijn in een pan en voeg de fijngesnipperde sjalotjes, dragon en azijn toe.
Laat de vloeistof tot 2/3 inkoken.
Laat even afkoelen.
Roer nu de losgeklopte eierdooiers met 35 gram boter in stukjes door het mengsel en verwarm au-bain-marie.
Blijf met een garde kloppen tot de saus gaat binden.
Is de saus mooi dik, klop er dan de rest van de boter in kleine klontjes tegelijk door.
Maak de saus op smaak af met zout, peper en een scheutje citroensap.
Voeg vlak voor het opdienen nog wat verse dragon toe.
Dien de saus meteen op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top