1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Ananasdessert met kokos (Honduras)

Ananasdessert met kokos (Honduras)

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2003

Ingrediënten 3 personen


75 g gedroogde kokos (santen)
100 g verse ananas (of uit blik*), in stukjes gesneden
60 g gemengde noten, in stukjes
50 g bruine suiker
1/4 theelepel kaneel
2 eetlepels margarine

* Bewaar, als u ananas uit blik gebruikt, wat van het sap.


Verder heb je nodig


De orkaan Mitch is in 1998 over Honduras getrokken, met als gevolg chaos en
verwoesting. Omdat Honduras al een van de landen met de meeste schulden is,
was deze ramp bijna fataal voor het land. Er vielen vele doden, hele oogsten
waren verwoest, en er bleef niets over van de belangrijkste exportproducten:
bananen en koffie.


2 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de kokos in een kom en schenk er heet water overheen. Laat de kokos 3
minuten wellen en laat de kokos in een zeef uitlekken.
Smelt ondertussen de margarine in een pan en doe hier, als de margarine heet
is, de stukjes ananas en de suiker in. Roer alles goed om en voeg de kaneel
toe.
Voeg nu de uitgelekte kokos toe en vermeng alle ingredienten goed door
roeren. U kunt desgewenst wat achtergehouden ananassap toevoegen. Laat alles
nog 10 minuten doorwarmen op een lage warmtebron. Bestrooi het gerecht voor
het opdienen met de gehakte noten.

Serveertip

Bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten
uit de hele wereld / Troth Wells / Esther Westerveld



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top