Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine van schapenvlees

Tajine van schapenvlees

Door: llheks

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2003

Ingrediënten


750 gr schapenvlees of lamsbout
2 tomaten
1 grote ui
4 el slaolie
2 el olijfolie
safraanpoeder
safraan (draadjes)
1 tl gemberpoeder
zout en peper
1 el peterselie
1 el koriander
1 courgette (ca 250 gr)
200 gr kleine okertjes (okra)
zout en peper



(6 personen)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes van 5 cm.

Was de tomaten en snijd ze in stukken, pel en snipper de ui.

Bereidingswijze


Zet de tajine of een grote Braadpan op een vlamverdeler op middelmatig vuur.

Schenk de slaolie erin en leg het vlees erin.

Strooi dan de safraandraadjes, de safraanpoeder en het grootste deel van de gemberpoeder erover.

Doe de helft van de groente erbij (ui, tomaat, peterselie en koriander).

Schenk hierover de olijfolie.

Laat het vlees bruin bakken en keer het om, zodat ook de andere kant bruin kan worden.

Schenk 1 tot 1,5 dl heet water in de pan (tajine) en stoof het vlees in ca 1 tot 1,5 uur gaar.

Keer het vlees af en toe om.

Maak intussen de courgette schoon en snijd hem in stukken.

Was ook de okertjes en snijd een puntje van de steeltjes af.

Neem ca 10 minuten voordat het vlees gaar is 3 eetlepels jus uit de pan (tajine) en verwarm dit in een pannetje.

Doe dan de rest van de tomaat en ui erbij en stoof dit korte tijd.

Leg dan de courgette en de okertjes erop en voeg hier de rest van de peterselie, koriander, gemberpoeder, peper en zout bij.

Schep nog wat jus uit de tajine over de groenten en laat deze nog 5 minuten stoven.

Schep de groenten over het vlees in de schaal van de tajine (of doe eerst het vlees en daarover de groenten in een dekschaal).




Serveertip

Serveer dit met marokkaans brood (of warm stokbrood).



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top