Maisbrood

  • Portugees, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-07-2003


Bron: de keuken van Bolleken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 225 g maismeel



  • 375 g ongebleekt meel



  • 2,5 tl bakpoeder



  • zout



  • 1,75 dl melk



  • 3 dl water



  • 1 el olijfolie
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    oven

    Voorbereiding

    Roer maismeel, bloem, bakpoeder en zout door elkaar en rnaak in het midden een kuiltje. Giet daar al roerend de melk en het water in en meng alles tot er een zacht deeg is ontstaan. Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het in 8-10 minuten zacht en soepel. Maak er een bal van. Vet een kom met olie in en rol de deegbal erdoor tot hij helemaal met olie bedekt is. Dek de kom af en laat het deeg in een tochtvrije ruimte tot dubbele omvang rijzen.

    Bereidingswijze

    Leg het deeg weer op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het een paar minuten. Maak er een rond brood van en leg het op een licht met olie ingevette bakplaat. Laat het deeg weer tot dubbele omvang rijzen. Verwarm de oven voor op 180?C en bak het brood in 40 minuten gaar. De onderkant moet hol klinken als u erop klopt.

    Serveertip

    Laat afkoelen op een rooster.
    Dit stevige brood komt uit de Minho-streek in Noord-Portugal. Soms voegt men gerste- en alfafameel toe. Het brood is rond en plat en wordt veel bij soep gegeten.

    Laatste reacties

    stefanman avatar
    stefanman 07-11-2003

    nice

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten