Vlaai
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
Ingrediënten
1 liter melk150 gram beschuit
1/2 flesje zwarte siroop
1 koffielepel kaneel
4 eetlepels gehakte hazelnoten
50 gram witte suiker
250 gram peperkoek
200 gram bruine suiker
1 koffielepel folie
4 eieren
1 soeplepel bloem
125 gram speculaas
1 sinaasappel.
Benodigdheden
oven, vuurvaste schaal
Voorbereiding
Week gedurende 30 min de peperkoek, de beschuit en de speculaas in de warme melk.
Bereidingswijze
Voeg hierbij de siroop, de witte en de bruine suiker. Roer er een soeplepel bloem en de eierdooiers onder. Mix alles met de mixer fijn en kruid met foelie en kaneel. Voeg het sap en de zeste van de sinaasappel hierbij. Klop het eiwit stijf en meng het zachtjes onder het deeg. Stort in een beboterde vuurvaste schotel en laat ? 1 uur bakken in de oven op 200 ?C.
Serveertip
serveer evt. met een toefje slagroom