1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Vlaai

Vlaai

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2003

Ingrediënten


1 liter melk
150 gram beschuit
1/2 flesje zwarte siroop
1 koffielepel kaneel
4 eetlepels gehakte hazelnoten
50 gram witte suiker
250 gram peperkoek
200 gram bruine suiker
1 koffielepel folie
4 eieren
1 soeplepel bloem
125 gram speculaas
1 sinaasappel.


Verder heb je nodig


Oven, vuurvaste schaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week gedurende 30 min de peperkoek, de beschuit en de speculaas in de warme melk.

Bereidingswijze

Voeg hierbij de siroop, de witte en de bruine suiker. Roer er een soeplepel bloem en de eierdooiers onder. Mix alles met de mixer fijn en kruid met foelie en kaneel. Voeg het sap en de zeste van de sinaasappel hierbij. Klop het eiwit stijf en meng het zachtjes onder het deeg. Stort in een beboterde vuurvaste schotel en laat ? 1 uur bakken in de oven op 200 ?C.

Serveertip

Serveer evt. met een toefje slagroom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thijshuisman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thijshuisman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top