Notentartaar
- Belgisch, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Heerlijke tartaar, maar net iets anders.
Ingrediënten 4 personen
-20 g boter-100 g gemalen hazelnoten
-1 ui (fijngehakt)
-1 eetlepel kappertjes
-400 g tartaarvlees
-1 mespunt pittige mosterd
-1 mespunt geraspte citroenschil
-zout en witte peper uit de molen
-paprikapoeder
-2 eetlepels Cognac
GARNERING:
-4 slabladeren
-4 uiringen
-4 eierdooiers
Voorbereiding
-rooster de gemalen noten 3 min in de hete boter, en laat ze afkoelen
Bereidingswijze
-meng het vlees met het fijngehakte uitjes, de kappertjes en de geroosterde noten
-kruiden met mosterd, citroenrasp, zout, peper, cognac
-
Serveertip
Op een mooie houten plank de slablaadjes leggen en op elk blad een rond gevormd tartaartje zetten
-een uiring erop en hierin een eierdooier leggen
**geef er toost en boter bij en zet peper en zout op tafel