Notentartaar

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

Heerlijke tartaar, maar net iets anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-20 g boter
-100 g gemalen hazelnoten
-1 ui (fijngehakt)
-1 eetlepel kappertjes
-400 g tartaarvlees
-1 mespunt pittige mosterd
-1 mespunt geraspte citroenschil
-zout en witte peper uit de molen
-paprikapoeder
-2 eetlepels Cognac
GARNERING:
-4 slabladeren
-4 uiringen
-4 eierdooiers
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-rooster de gemalen noten 3 min in de hete boter, en laat ze afkoelen

Bereidingswijze

-meng het vlees met het fijngehakte uitjes, de kappertjes en de geroosterde noten
-kruiden met mosterd, citroenrasp, zout, peper, cognac

-

Serveertip

Op een mooie houten plank de slablaadjes leggen en op elk blad een rond gevormd tartaartje zetten
-een uiring erop en hierin een eierdooier leggen
**geef er toost en boter bij en zet peper en zout op tafel

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten