250 g fijn voltarwemeel.
100 g meel voor haverzemelenbrood.
180 g magere yoghurt.
130 g fijngeraspte appel.
17 g biologische meelverbeteraar voor bruin brood.
10 g verse gist of 5 g droge gist.
Broodmachine.
Gebruik het programma voor volkorenbrood.
Belangrijk: Dit recept is minder geschikt voor de timer. Je hebt namelijk kans dat de yoghurt bederft en het brood wordt minder hoog.
De ingredienten toevoegen in deze volgorde :
de helft van het voltarwemeel-
de appel en de yoghurt-
de rest van het voltarwemeel-
het haverzemelenmeel-
de meelverbeteraar-
de gist.
Bron:Aveve bloem.Suzieclub.
kooktgraag 02-02-2006
Heb je recept meegenomen.
Even een vraagje:
Waar koop je biologische broodverbeteraar?
Martha
marianneoud 07-07-2003
Hoi
Neem deze mee van je
Marianne Oud