Minestronesoep
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
Heerlijke goedgevulde Italiaanse maaltijdsoep
Ingrediënten 6 personen
1 grote (rode) Ui2 tenen Knoflook
1 rode Paprika
1 groene Paprika
150 gr. Champignons
1 blik tomaten (stukjes)
1 ltr. Tomatensap
1 pot Kippebouillon
1 kleine Courgette
5 Worteltjes
? Citroen
2 el. Italiaanse tuinkruiden
? litersblik Witte Bonen (met vocht)
? litersblik Flageolets (met vocht)
150 gram Ham
150 gram salamiblokjes
150 gram (lint) macaroni)
Peper
Zout
Benodigdheden
grote Soeppanscherp mes
Snijplank
Blikopener
Bereidingswijze
Snijd de Paprika's, Ham en Salami in kleine blokjes, de Courgette in kleine reepjes en de Champignons en kleine plakjes. Sniper de Ui en de Knoflook en fruit deze in wat Olie. Doe de LintMacaroni (als vermecelli breken) en een pannetje en 6 min. laten koken, afgieten en uit laten lekken in een vergiet. Doe alle ingredienten incl. de kruiden in een (grote) Soeppan en breng het aan de kook, laat het vervolgens op een laag vuurtje 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de (voorgekookte) Macaroni toe en laat alles nog eens 6 min. doorkoken.
Serveertip
Serveren met vers gebakken Ciabatta brood. Extra lekker: afstrooien met geraspte Hollandse Geitenkaas.