Minestronesoep

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.

Heerlijke goedgevulde Italiaanse maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 grote (rode) Ui
2 tenen Knoflook
1 rode Paprika
1 groene Paprika
150 gr. Champignons
1 blik tomaten (stukjes)
1 ltr. Tomatensap
1 pot Kippebouillon
1 kleine Courgette
5 Worteltjes
? Citroen
2 el. Italiaanse tuinkruiden
? litersblik Witte Bonen (met vocht)
? litersblik Flageolets (met vocht)
150 gram Ham
150 gram salamiblokjes
150 gram (lint) macaroni)
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote Soeppan
scherp mes
Snijplank
Blikopener

Bereidingswijze

Snijd de Paprika's, Ham en Salami in kleine blokjes, de Courgette in kleine reepjes en de Champignons en kleine plakjes. Sniper de Ui en de Knoflook en fruit deze in wat Olie. Doe de LintMacaroni (als vermecelli breken) en een pannetje en 6 min. laten koken, afgieten en uit laten lekken in een vergiet. Doe alle ingredienten incl. de kruiden in een (grote) Soeppan en breng het aan de kook, laat het vervolgens op een laag vuurtje 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de (voorgekookte) Macaroni toe en laat alles nog eens 6 min. doorkoken.

Serveertip

Serveren met vers gebakken Ciabatta brood. Extra lekker: afstrooien met geraspte Hollandse Geitenkaas.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

theas avatar
theas

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten