1. Home
  2. Recepten
  3. knoflooksoep

knoflooksoep

Door: danny.dorien

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2003

Ingrediënten 2 personen


350 gr. kruimige aardappels, 0,5 ltr. water, 1 groot kruidenbouillontablet, een plak achterham (ca. 125 gr.), 2 tomaten, 3 bosuitjes of 1 gewone ui, 1 eetl. (olijf)olie, 3 eetl. slagroom, 6 teentjes knoflook, zout en peper.


Verder heb je nodig


Schilmes, soeppan, keukengerei.


Knoflooksoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in kleine stukjes snijden. In hoge (soep)pan aardappels met 0,5 liter water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Aardappels in ca. 7 minuten gaar koken. Intussen ham in blokjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in luciferdunne reepjes snijden. In koekepan olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ham, tomaat- en uireepjes er doorscheppen en ca. 1 minuut meebakken. De soeppan van het gas halen en de aardappels met bouillon met staafmixer pureren. Knoflookmengsel door soep roeren en soep nog ca. 1 minuut doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Serveren met stokbrood en kruidenboter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danny.dorien
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top