1. Home
  2. Recepten
  3. Amandeltaart

Amandeltaart

Door: danny.dorien

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2003

Ingrediënten


150 gram gepelde amandelen of fijngemalen amandelen, 3 eieren, 195 gram boter, 300 gram rietsuiker of lichte basterdsuiker, 1,5 theelepel amandelessence,195 gram zelfrijzend bakmeel.
poedersuiker


Verder heb je nodig


Ronde taartvorm, mixer en mixkom.


Heerlijk zoete amandeltaart

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen tot ca. 160 graden. Taartvorm alvast invetten.
De amandelen fijnmalen. De boter, suiker, eieren en amandelessence toevoegen en tot een glad mengsel mixen. Vervolgens de bloem erdoor mengen. Beslag in de taartvorm gieten en de bovenkant gladstrijken. Je kunt de bovenkant eventueel garneren met halve amandelen. In circa 35-45 minuten goudbruin gaar bakken. Na 10 minuten rusten de taart uit de vorm verwijderen. Als deze afgekoeld is kun je de taart opmaken met poedersuiker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danny.dorien
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top