Romige Creoolse krab

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.

Makkelijke en super lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-2 blikken krabvlees van elk 200 g
-3 hardgekookte eiren (gepeld)
-1 th lepel Dijonmosterd
-75 g boter
-1/4 th lepel cayennepeper
-3 eetlepels sherry
-2 eetlepels fijngehakte peterselie
-120 ml slagroom
-3 fijngesneden lente uitjes
-50 g gedroogde witte broodkruimels
-zout en zwarte peper uit de molen
-verse bieslook en takjes bladpeterselie als garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-verbrokkel het krabvlees in een kom en verwijder kraakbeen
-verkruimel in een andere kom de eierdooiers met een vork en voeg mosterd, cayennepeper en 50 g boter toe en prak alles tot een pasta
-roer de sherry en peterselie erdoor
-snij het eiwit fijn en roer met de room en de lente uitjes door de pasta
-voeg krabvlees en flink wat zout erbij en peper

Bereidingswijze

-verdeel het mengsel over 6 ingevette lege st jacobsschelpen of kleine ovenschaaltjes
-verdeel de broodkruimels en de rest van de boter erover
-bak in circa 20 min in de hete oven op 180?C goudbruin

Serveertip

meteen serveren met een garnituur van bieslook en bladpeterselie

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten