Romige Creoolse krab
- Voorgerecht
- 20-30 min.
Makkelijke en super lekker !
Ingrediënten 6 personen
-2 blikken krabvlees van elk 200 g-3 hardgekookte eiren (gepeld)
-1 th lepel Dijonmosterd
-75 g boter
-1/4 th lepel cayennepeper
-3 eetlepels sherry
-2 eetlepels fijngehakte peterselie
-120 ml slagroom
-3 fijngesneden lente uitjes
-50 g gedroogde witte broodkruimels
-zout en zwarte peper uit de molen
-verse bieslook en takjes bladpeterselie als garnering
Voorbereiding
-verbrokkel het krabvlees in een kom en verwijder kraakbeen
-verkruimel in een andere kom de eierdooiers met een vork en voeg mosterd, cayennepeper en 50 g boter toe en prak alles tot een pasta
-roer de sherry en peterselie erdoor
-snij het eiwit fijn en roer met de room en de lente uitjes door de pasta
-voeg krabvlees en flink wat zout erbij en peper
Bereidingswijze
-verdeel het mengsel over 6 ingevette lege st jacobsschelpen of kleine ovenschaaltjes
-verdeel de broodkruimels en de rest van de boter erover
-bak in circa 20 min in de hete oven op 180?C goudbruin
Serveertip
meteen serveren met een garnituur van bieslook en bladpeterselie