1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Kartoffelpuffer / Reibekuchen

Kartoffelpuffer / Reibekuchen

Door: heleen61

  • Duits, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2003

Ingrediënten


1.5 kg. aardappelen
3 eieren
50 gram ui
30 g bloem
1 eetl. zout
peper
nootmuskaat
vet of (olijf)olie


Verder heb je nodig


Koekenpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen, wassen en goed drogen. Grof raspen en door een
doek zo goed mogelijk uitknijpen.

Bereidingswijze

Direct met de eieren, de fijngehakte ui,
de bloem en de kruiderijen vermengen.
Van het deeg 16 afgeplatte ovalen vormen ('bezeten eieren'), en deze in heet
vet of hete (olijf)olie in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar
bakken.

Serveertip

Variatie:
kruiden met 1 theelepel gedroogde marjolein en een geperst teentje knoflook.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top