1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappel pate / Aardappel pate

Aardappel pate / Aardappel pate

Door: heleen61

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-07-2003

Ingrediënten 4 personen


150 gram tarwebloem
100 gram boter of margarine
zout, peper
2-3 grote geschilde aardappels in plakjes
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 ei losgeklopt


Verder heb je nodig


Ronde bakvorm of ovenschaal (20 cm), ingevet


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bloem, boter, 3/4 - 1 dl water en zout goed door elkaar mengen. Tot bal kneden.
Deeg 1 uur op koele plaats laten rusten.

Bereidingswijze

3/4 deel van deeg uitrollen en bakvorm ermee bekleden.
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
Plakjes aardappel over bodem verdelen.
Ui, peterselie, zout en peper erover verdelen.
Rest van deeg uitrollen en vulling hiermee afdekken. Met vork deegdeksel hier en daar indrukken. Deeg met ei bestrijken.
Van stukje aluminiumfolie kokertje maken (schoorsteentje). In midden van deeg met appelboor gaatje maken, schoorsteentje erin steken.
Aardappel pate in midden van oven in ca. 45 minuten gaar en goudbruin bakken.

Serveertip

In punten of rechthoeken snijden en serveren met creme fraiche



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top