ragout van gehakt
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
simpel maar lekker, vooral met rijst.
Ingrediënten 4 personen
p gehakt - gehaktkruiden - potje vleesbouillon - bloem - 1 vleesbouillonblok - kerrie - vleeskruiden - champignons.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 481,21 kcal |
Koolhydraten | 16,31 g |
Eiwitten | 27,01 g |
Vetten | 31,83 g |
Voorbereiding
gehakt aanmaken met gehaktkruiden en balletjes van draaien. gehaktballetjes in water gaar koken.
Bereidingswijze
ragout maken: boter in de pan smelten, bloem erbij doen en gaar laten worden. de bouillon erbij doen, roeren tot een gladde saus.( evt water toevoegen)voeg bouillonblok, kerrie en vleeskruiden naar smaak toe.
schep de gehaktballetjes erdoorheen.
tip: bak champignons in de boter voor de bloem erbij gaat.
Serveertip
lekker met rijst.