boerenkoolsoep
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 05-07-2003
een soep die van vet tot zwaar kan zijn let dus op ook wordt de soep wel kortmoes genoemd
Ingrediënten 4 personen
75 gr gort2 l water
1 mergpijp
500 gr varkenspoulet
75 gr rijst
500 gr boerenkool
2 preien
1 ui
1 rookworst
zout
vers gemalen peper
Benodigdheden
een panVoorbereiding
was de gort en laat een nacht weken
Bereidingswijze
de volgende dag 2 liter water met de mergpijp in een grote pan aan de kook brengen en laat 1 uur op een laag vuur trekken
doe dan de varkenspoulet er bijen laat alles nog eens 1 uur zachtjes door koken op een laag vuur haal dan de mergpijp uit de bouillon
voeg vervolgens de gort,de gewassen rijst,de gewassen fijn gehakte boerenkool,de schoongemaakte in ringen gesneden prei en de schoongemaakte en fijngesnipperde ui erbij
laat de soep dan nog eens 30 min. zachtjes doorkoken en leg de laaste 15 min de rookworst erin
haal de worst uit de pan ,snij de worst in plakjes en doe die terug in de soep
maak de boerenkool soep tenslotte af met wat zout en peper
Serveertip
dit is een recept uit drentse pot
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties