Spareribs Mexicana

  • Mexicaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2003

Een Mexicaans bbq-menu, net weer even anders.

Deel dit recept

Ingrediënten
1500 gram varkenskrabbetjes * 2 rode pepers * 1 ui * 2 bosuitjes * 2 teentjes knoflook * 2 cm verse gemberwortel * 1 theelepel kaneelpoeder * 1 theelepel chilipoeder * 1 theelepel zout * 1 eetlepel wijnazijn * 2 eetlepels bruine rum * 1 eetlepel bruine basterdsuiker * 3 eetlepels zonnebloemolie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de krabbetjes zachtjes 20 minuten in water met zout. Snijd de rode pepers in stukjes. Snipper de ui grof en snijd de bosuitjes in stukjes. Pel de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp deze. Pureer met de staafmixer de pepers, ui, bosuitjes, knoflook, chilipoeder, zout, wijnazijn, rum en bruine suiker tot pasta. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk de krabbetjes rondom met de helft van de pasta. (doe dit liefst een uur van te voren, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Steek de bbq ongeveer een halfuur van tevoren aan. Roer de olie door de rest van de pasta en bestrijk de krabbetjes ermee. Rooster het vlees op een hete bbq in 10 minuten romndom bruin. Keer regelmatig.

Serveertip

Serveer er bbqsaus bij. Geef er een glas Cobieres Terra Vinea bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten