1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Spareribs Mexicana

Spareribs Mexicana

  • Mexicaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2003

Ingrediënten


1500 gram varkenskrabbetjes * 2 rode pepers * 1 ui * 2 bosuitjes * 2 teentjes knoflook * 2 cm verse gemberwortel * 1 theelepel kaneelpoeder * 1 theelepel chilipoeder * 1 theelepel zout * 1 eetlepel wijnazijn * 2 eetlepels bruine rum * 1 eetlepel bruine basterdsuiker * 3 eetlepels zonnebloemolie.



Een Mexicaans bbq-menu, net weer even anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de krabbetjes zachtjes 20 minuten in water met zout. Snijd de rode pepers in stukjes. Snipper de ui grof en snijd de bosuitjes in stukjes. Pel de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp deze. Pureer met de staafmixer de pepers, ui, bosuitjes, knoflook, chilipoeder, zout, wijnazijn, rum en bruine suiker tot pasta. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk de krabbetjes rondom met de helft van de pasta. (doe dit liefst een uur van te voren, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Steek de bbq ongeveer een halfuur van tevoren aan. Roer de olie door de rest van de pasta en bestrijk de krabbetjes ermee. Rooster het vlees op een hete bbq in 10 minuten romndom bruin. Keer regelmatig.

Serveertip

Serveer er bbqsaus bij. Geef er een glas Cobieres Terra Vinea bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top