1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne di verdure

Lasagne di verdure

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2003

Ingrediënten 4 personen


2 tomaten, ontveld en ontpit
1/2 gele en 1/2 rode paprika
100 gram zwarte olijven zonder pit
2 ansjovisfilets uit blik
1 sjalot
2 uien
2 tenen knoflook
Olijfolie
Filodeeg



Lasagne maar dan anders

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de tomaten, nadat je ze ontveld en ontpit hebt, ca 30 minuten drogen in een oven van 100 graden.
Leg de paprika's 40 minuten in een oven van 200 graden en ontvel ze daarna.
Snij de filodeeg blaadjes in 12 rechthoeken van 10 X 5 cm en laat deze in een oven van 100 graden in 15 minuten knapperig worden
Meng de olijven, sjalot, knoflook en ansjovis in de keukenmachine of met de staafmixer tot een tapenade en maak smeuig met de olijfolie.
Snij de uien in ringen en bak deze in wat olijfolie

Bereidingswijze

Leg een blaadje filodeeg op een bord, smeer hierop wat tapenade en leg hierop de in mooie repen gesneden paprika. Hierop leg je weer een blaadje filodeeg, bestrijken met tapenade, hierop leg je de tomaten. Dan weer een blaadje filodeeg, bestrijken met tapenade en dan de uien erboven op. Eventueel garneren met een blaadje verse basilicum en bestrooien met wat goede olijfolie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daan1111
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top