1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta Napolitana

Pasta Napolitana

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2003

Ingrediënten 4 personen


- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij
- 500 gr zeer rijpe tomaten, gehakt
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- 2 theelepels suiker
- 500 gr pasta
- Zout
- Zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui, wortel en selderij toe. Laat het geheel afgedekt op een laag vuur 10 minuten gaar worden. Roer af en toe.Voeg de tomaten, peterselie, suiker en 1 ? dl water toe. Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus afgedekt 45 minuten sudderen. Roer af en toe. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe. Voeg eventueel extra water toe, tot de saus dik genoeg is.
Kook ongeveer 15 minuten voor u aan tafel wilt gaan de pasta in een pan met ruim kokend water met zout.Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de pasta.

Serveertip

Serveer in diepe borden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cvdijke


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cvdijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top