1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mosselsoep

Mosselsoep

Door: marcdepester

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2003

Ingrediënten 4 personen


-1,5 kg mosselen
-100 g sjalotten
-100 g wortelen
-ruim 1/2 l vleesbouillon
-1/4 l zurige witte wijn
-zout, witte peper
-60 g roomboter en 60 g bloem
-100 g champignons
-4 eetlepels room
-1 bosje dille



Fijne Elzasser roommosselsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-hak de sjalotjes fijn
-kuis de wortels en hak ze in schijfjes

Bereidingswijze

-breng bouillon met wijn, zout, peper aan de kook
-voeg sjalotjes, wortels en de schoongemaakte mosselen erbij
-laat 10 min koken tot de schelpen open staan
-verhit ondertussen de boter in een steelpan
-voeg bloem erbij en blus met een deel van het kooknat
-giet het overige nat weg
-voeg de schoongemaakte en fijngesneden champignons erbij en laat alles circa 10 min zacht koken
-neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep
-breng het gerecht op smaak, voeg de room erbij en strooi de gehakte dille erover

Serveertip

-hierbij kan je best in roomboter gebakken witbrood (croutons) serveren



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top