-3 kg mosselen
-10 g boter
-200 g doorregen spek (dobbelsteentjes)
-300 g verse champignons
-1 fles rode landwijn
-3 bosjes sjalotten
-3 teentjes knoflook
-4 wortelen
-1 stengel bleekselderie
-1 takje tijm
-maizena
-creme fraiche
-1 klein glas Cognac
-zout, peper
-3 eetlepels gehakte peterselie
Zo maakt de meesterkok zijn mosselen! Culinaire topper van de chef zelf.
-snij de knoflook in dunne schijfjes
-snij de wortels en sjalotjes in reepjes
-bak het spek in de boter en blus het met 1/3 l wijn
-voeg knoflook,wortelen en sjalotjes erbij en laat koken tot de wortelen gaar zijn
-voeg weer 1/3 wijn bij en de gehalveerde champignons, selderie en tijm en laat het geheel kort opkoken
-schep de gegaarde selderiestengel uit de pan en leg deze apart
-voeg de schoongemaakte mosselen erbij en laat alles circa 15 min koken tot de mosselen open staan
-verwarm ondertussen een grote schaal in de oven
-doe de mosselen en de groenten in de schaal en hou warm
-giet de laatste 1/3 wijn bij het kooknat en bind met de maizena en roer de creme fraiche erdoor
-breng de saus met zout, peper en cognac op smaak en giet ze over de mosselen
-gebruik de selderiestengel en de gehakte peterselie om te garneren
-vul voor elke gast wat saus in een klein schaaltje als dipsaus voor de onmisbare baguette (stokbrood)
wilhelminanita 21-01-2021
Dit is on favoriete mossel recept, heerlijk
inge_peter 04-09-2009
Iedereen die van mosselen houdt moet dit recept een keertje uitproberen!!! Helemaal geweldig!!!
wideciro 04-09-2003
Hoi Marc,
Dit recept lijkt me heerlijk, ik ga het ook eens proberen.
Bedankt en de groetjes van Desiree.
kramer1274 24-07-2003
lijk me heerlijk.mijn kookboek van hem zal ik weer eens voor de dag halen.groetjes sandra
balou_smul 24-07-2003
Hoi Marc,
Ik heb dit recept meegenomen en ga het snel uit proberen.
Je hoort nog wat we er van vonden.
Groetjes Joke