1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Mosselen a la Bocuse

Mosselen a la Bocuse

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2003

Ingrediënten 4 personen


-3 kg mosselen
-10 g boter
-200 g doorregen spek (dobbelsteentjes)
-300 g verse champignons
-1 fles rode landwijn
-3 bosjes sjalotten
-3 teentjes knoflook
-4 wortelen
-1 stengel bleekselderie
-1 takje tijm
-maizena
-creme fraiche
-1 klein glas Cognac
-zout, peper
-3 eetlepels gehakte peterselie



Zo maakt de meesterkok zijn mosselen! Culinaire topper van de chef zelf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij de knoflook in dunne schijfjes
-snij de wortels en sjalotjes in reepjes

Bereidingswijze

-bak het spek in de boter en blus het met 1/3 l wijn
-voeg knoflook,wortelen en sjalotjes erbij en laat koken tot de wortelen gaar zijn
-voeg weer 1/3 wijn bij en de gehalveerde champignons, selderie en tijm en laat het geheel kort opkoken
-schep de gegaarde selderiestengel uit de pan en leg deze apart
-voeg de schoongemaakte mosselen erbij en laat alles circa 15 min koken tot de mosselen open staan
-verwarm ondertussen een grote schaal in de oven
-doe de mosselen en de groenten in de schaal en hou warm
-giet de laatste 1/3 wijn bij het kooknat en bind met de maizena en roer de creme fraiche erdoor
-breng de saus met zout, peper en cognac op smaak en giet ze over de mosselen
-gebruik de selderiestengel en de gehakte peterselie om te garneren

Serveertip

-vul voor elke gast wat saus in een klein schaaltje als dipsaus voor de onmisbare baguette (stokbrood)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top