Bladerdeeggebakjes met aardbeien

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
Benodigdheden :

600 gr bladerdeeg
1 eierdooier om te kleuren
Banketbakkersroom :

1 ei
75 gr fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel bloem
? l melk
1 klontje boter
1 eetlepel frambozenlikeur of frambozenalcohol
200 gr verse room
2 eetlepels bloemsuiker
Vulling :

500 gr aardbeien
muntblaadjes en bloemsuiker
Fondue :

500 gr aardbeien
100 gr fijne suiker
1 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het bladerdeeg uitrollen, met een doorsteekvormpje rondjes van +/- 12 cm diameter uitsnijden. De bovenkant kleuren met de geklopte eierdooier, de taartjes op een vochtige bakplaat in de hete oven (200?C) zetten gedurende 15 minuten, laten afkoelen. De banketbakkersroom bereiden: het hele ei met de fijne suiker en de vanillesuiker tot een schuimig mengsel verwerken, de bloem lepelsgewijs bijstrooien, dan geleidelijk aanlengen met de gekookte melk. Op een zacht vuurtje al roerend laten dikken. Zodra het mengsel begint te koken, van het vuur nemen en de boter bijvoegen. Naar smaak parfumeren met de frambozenalcohol, laten afkoelen en nu en dan roeren. De goed gekoelde verse room met de bloemsuiker stijfkloppen en voorzichtig door de afgekoelde banketbakkersroom scheppen. De aardbeien voor de vulling wassen, de steeltjes verwijderen, de vruchtjes halveren. De bladerdeegrondjes horizontaal doorsnijden, een deel bestrijken met de banketbakkersroom, versieren met enkele stukjes aardbei en de bovenste helft weer op de taartjes zetten. Daarbovenop nog enkele stukjes aardbei schikken, versieren met muntblaadjes en bestrooien met bloemsuiker. De fondue bereiden: de aardbeien schoonmaken, mixen en door een fijne zeef halen om alle pitjes te verwijderen, de fijne suiker en het citroensap bijvoegen. Op een koele plaats zetten en serveren bij de taartjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marijetje2 avatar
marijetje2

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten