1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalm
  5. Basillicumsoep met Zalm en Crotini's

Basillicumsoep met Zalm en Crotini's

Door: bieslookje

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2003

Ingrediënten 4 personen


50 gr verse basilicum
2 artisjokharten (blik)
100 gr gerookte zalm
8 plakjes stokbrood
2 el olijfolie
2 kruidenbouillonblokjes
250 ml creme fraiche



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op de grillstand.
Was en pluk de blaadjes van de basilicum. Snij de basilicum in reepjes.
Snij de artisjokharten in kleine blokjes.
Snij de zalm in reepjes.
Bestrijk de stokbrood met de olijfolie. Laat ze vlak onder de grill aan beide kanten goudbruin worden.

Bereidingswijze

Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook en voeg de artisjokharten toe.
Roer de creme fraiche los met een beetje hete bouillon en schenk dit terug bij de bouillon in de pan. Zet het vuur uit.
Roer de basilicum door de soep.
Leg de zalmreepjes in de soepkommen en verdeel de soep hierover.
Serveer er de crostini's bij.

Serveertip

Kcal pp: 495.
BRON:Niet van mijzelf maar wel van Super.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bieslookje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top