1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Briouats met schapenkaas

Briouats met schapenkaas

  • Marokkaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2003

Ingrediënten


1 pakje filodeeg of brickdeeg; 300 g verse schapenkaas; 1 teentje knoflook, geplet; 2 el gehakte platte peterselie; 1 kl gehakte verse dille; zwarte peper uit de molen; arachideolie



Voorafje...om de eerste honger te stillen serveer bij de thee (munt)Briouats betekent letterlijk 'brief'. De deegdriehoekjes zijn dan ook als een enveloppe gevouwen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Prak de kaas met de gehakte kruiden, de knoflook en eventueel wat olijfolietot een dik smeuig mengsel. Kruid met peper. Snij het deeg in driehoeken. Schep er een lepel vande kruidenkaas op en vouw toe. Druk de randen goed aan. Bak de flapjes in een koekepan met veel olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Briouats bakt u beter niet te lang op voor het opdienen.
Ook lekker met...pittig gekruid kipgehakt en bestrooid met poedersuiker, of gevuld met gestoomde of gepocheerde vis, geblancheerde groenten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top