Flinke appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-07-2003

van "M."

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g zachte boter
250 g kristalsuiker
2 gesplitste eieren
400 g patentbloem
1 zakje bakpoeder
boter om in te vetten
1? kg goudreinetten in plakjes
1/3 pot kweeperengelei
2 dl melk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer boter en suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel luchtig is. Roer een voor een de dooiers erdoor. Zeef bloem en bakpoeder en spatel erdoor. Roer beetje bij beetje de melk erdoor. Daarna goed kloppen om er lucht in te krijgen.
Klop de eiwitten stijf en vouw voorzichtig door het beslag. Doe op een beboterde bakplaat en verdeel over het hele oppervlak. Steek de appel er schuin in en maak zo 4-5 rijen met appel. Zet 15 minuten op 225? en 20-25 minuten op 200?.
Verwarm, als de taart bijna klaar is, de gelei op laag vuur tot die stroperig wordt. Lepel na de baktijd dunnetjes over het deeg. Laat afkoelen op de bakplaat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten