Gevulde speculaas met notendeksel

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.

van "M."

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g bloem
2 theelepel bakpoeder
125 lichtbruine basterdsuiker
2 lepels speculaaskruiden
zout
250 g boter
1 lepel melk
1 ei
2 theelepel geraspte citroenschil
500 g amandelspijs
100 g gepelde hazelnoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Die bloem, bakpoeder, suiker, kruiden en zout in een kom. Snij daarin de boter tot kruimels. Voeg de melk toe en kneed snel een deeg. (kan ook allemaal in foodprocessor). Verdeel het deeg in twee bijna evengrote porties (de bodem iets meer dan de deksel).
Rol het deeg voor de bodem uit en bekleed een boterkoekvorm van 18-20 cm ermee. Klop het ei los, meng de helft van het ei met de rasp en de amandelspijs en verdeel over de deegbodem. Vouw het opstaanmde deeg als een randje over het spijs en bestrijk met ei.
Rol de deksel uit en plak op de rand. Bestrijk met ei en verdeel de grofgehakte hazelnoten erover.
Bak in 45 minuten op 175?.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

llheks avatar
llheks

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten