Vijgenbrood

  • Brood
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-07-2003

van "M."

Deel dit recept

Ingrediënten
? l appelsap
60 g boter
125 g gedroogde vijgen zonder steeltjes
200 g bloem
1 lepel bakpoeder
2 eieren
75 g kristalsuiker
1 theelepel vanillesuiker
1? theelepel geraspte citroen- of sinaasappelschil
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm in een steelpannetje appelsap tegen de kook, neem van het vuur en roer de boter erdoor tot die gesmolten is, doe dan iets zout en de vijgen erbij. Laat tot kamertemp afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180?. Zeef bloem en bakpoeder, klop in een andere kom suiker, ei en vanillesuiker, doe het vijgenmengsel en de citroenschil erdoor. Voeg de bloem toe en schep tot het net gemengd is, niet te lang doorgaan! Dor in een broodvorm van 21 x 10 x 6 cm en bak ca.1 uur tot een satepen er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten