Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Kippensoep
  5. Chinese kippensoep

Chinese kippensoep

Door: marjolijn123

  • Chinees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2003

Ingrediënten 4 personen


200 a 300 gr gekookt kippenvlees
1 middel grote prei
1 ui
1 l. kippenbouillon evt. van tablet
50 gr mihoen
1 pk ketjap asin
evt. 1 mespunt ve-tsin
1 a 2 tl sambal oelek
1 ei, losgeklopt
2 tl maizena
1 el fijngehakte bladselderij



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
Maak de prei schoon.
Snijd deze in smalle ringetjes.
Snipper de ui.
Breng de bouillon aan de kook.
Voeg prei en ui toe.
Laat alles 10 minuten zachtjes doorkeken.
Verkruimel de mihoen.
Voeg deze samen met kippenvlees, ketjap, sambal oelek en eventueel 1 mespuntje ve-tsin bij de bouillon.
Laat de soep hierna nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de soep enkele malen goed om.
Bak intussen van het losgeroerde ei een dunne omelet.
Snijd de omelet in smalle reepjes.
Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water.
Roer het mengsel door de soep. Laat er nog even de kook over komen.
Schep de omeletreepjes door de soep en bestrooi de soep vlak voor het opdienen met selderij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top