1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Choriba

Choriba

Door: llheks

  • Marokkaans, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-07-2003

Ingrediënten




(Marokkaans koekje): Wordt bij het Suikerfeest na de Ramadan gegeten van "M."

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop 4 eieren en 200 g suiker los, voeg 200 g kokos, 200 g gestampte amandel, 200 g zelfrijzend bakmeel en 1 dl olie toe en maak een soepel deeg. Maak er iets platte walnoot-grote balletjes van, bestrooi met poedersuiker en bak 15-20 minuten in een oven van 175 graden.

Bereidingswijze

ANDER RECEPT:
Smeeda is fijnkorrelig lichtgeel meel. Indien niet te krijgen, dan bloem gebruiken.
200 g gehakte amandelen
4 eieren
200 g suiker
200 g klapper
200 g smeeda
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1 dl olie of gesmolten boter
poedersuiker
Klop de eieren met een beetje suiker los. Voeg dan toe de amandel, rest van de suiker, klapper, smeeda, vanillesuiker, bakpoeder en voldoende olie voor een soepel deeg (Indien te slap: smeeda neemt vocht op, dus het komt meest wel goed, anders wat smeeda toevoegen).
Wrijf met geoliede handen walnootgrote balletjes, druk iets plat, bestrooi met poedersuiker en leg op een ingevette bakplaat. Kruis ze ter versiering iets in en steek er eventueel een amandel in. Bak 15-20 minuten op 175 graden.

Serveertip

ANDER RECEPT:
Maal 100 g amandel tot poeder. Klop 1 eitje met 100 g poedersuiker schuimig. Klop daar 2 theelepel citroenrasp, 1 lepel oranjebloesemwater, 1/5 theelepel kaneel en de amandelpoeder doorheen tot een soepel deeg en laat afgedekt een half uur rusten. Rol uit tot een dikke worst van 3-4 cm dik, snij in stukjes en druk tot een plattig balletje. Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met poedersuiker. Bak 15-20 minuten op 175 graden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top