1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelkoekjes met haring

Aardappelkoekjes met haring

  •  , Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2003

Ingrediënten 4 personen


4 zoute haringen1/4 l. melk500 gr. aardappels (vastkokers)1 ei2 rode uien
2 eetl. bloem125 ml. zure room1 eetl. geraspte mierikswortel (uit een potje)2
eetl. fijngeknipte bieslook4 eetl. zonnebloemoliezoutpeper



Een leuk lunchgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de haringen 1 uur in de melk en laat ze dan uitlekken.Rasp de geschilde aardappels.
Druk het vocht er uit.Pel en snipper 1 ui.Pel en snijd de tweede ui in zeer dunne
ringen.Roer door de geraspte aardappel het ei, de gesnipperde ui en circa 2 eetlepels
bloem, zodat er een compact mengsel ontstaat.Vorm er vier platte 1 centimeter dikke
koekjes van.Roer de mierikswortel en bieslook door de zure room.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aardappelkoekjes ongeveer 5 minuten per
kant op een niet te hoog vuur lichtbruin en gaar.Verdeel de uiringen over de borden en
leg de haring er bovenop.Verdeel de aardappelkoekjes over de borden.Bestrooi ze met zout
en een beetje versgemalen peper.

Serveertip

Schep op elk bord wat roomsaus of schep de saus in een kom en zet die op tafel.Eet ze!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top