1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappel-preisoep met haring

Aardappel-preisoep met haring

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen (afkokers)1 l. visbouillon (van tablet)3 1/2 dl. melk2 uien
2 eetl. olijfolie1/2 theel. kerriepoeder250 gr. preiversgemalen peper1/8
l. creme fraiche of slagroom2 haringen2 eetl. peterselie



Haring in de soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in circa 15 minuten gaar in de
visbouillon.Pureer de gare aardappelen met de bouillon met de staafmixer of in een
keukenmachine.Voeg de melk toe en breng de soep zachtjes aan de kook.

Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen en fruit ze met kerriepoeder in de hete olijfolie.Verdeel de
prei in smalle ringetjes.Schep ui, prei en versgemalen peper door de soep en warm goed
door.Meng de creme fraiche of slagroom door de soep.Snijd de haringen in lange
reepjes.Verdeel de soep over borden of kommen, leg de haringreepjes erop en strooi de
peterselie erover.

Serveertip

Serveer er grof bruinbrood met boter bij.In plaats van prei is bleekselderij in smalle
boogjes gesneden ook heel lekker.Eet ze!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top