1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Varkenshaasje uit de oven

Varkenshaasje uit de oven

Door: marjolijn123

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2003

Ingrediënten 4 personen


600 gram varkenshaas 250 gram champignons 75 gram Emmentaler
50 gram boter 15 gram bloem 1 snufje zout
1 deciliter witte wijn 1 eetlepel worcestersaus 1 deciliter water
1 theelepel mosterd 1 snufje peper 1 bekertje creme fraiche (125 ml)



Met de verschillende kaassoorten die Zwitserland produceert zijn diverse combinaties mogelijk. Bij dit gerecht wordt gebruik gemaakt van de Emmentaler om aan varkenshaasjes uit de oven een aparte smaak te geven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voordat u de varkenshaas in plakjes snijdt is het belangrijk om het vet weg te snijden. Verhit de boter in de pan en leg hierin de plakjes varkenshaas. Bestrooi de varkenshaasjes nu met peper en zout. Nadat de stukjes vlees zijn aangebraden neemt u ze uit de pan en legt u deze op een ingevette ovenschaal.

Bereidingswijze

Was nu de champignons, snijd deze in plakjes en bak ze aan in het bakvet. Bestrooien ze hierna met wat peper en zout. Voeg de bloem toe aan het hete bakvet en de laat de champignons bakken totdat ze een mooie bruine kleur krijgen. Voeg al roerend het water, de witte wijn en de creme fraiche toe en laat het geheel zachtjes koken.

Breng het gerecht op smaak met de mosterd en de worcestersaus. Giet de saus over het vlees, rasp de Emmentaler er overheen en zet de schaal in een op 225? C voorverwarmde oven. Na 12 minuten zijn de varkenshaasjes klaar.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top