1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaasje met spruitjesstamppot

Varkenshaasje met spruitjesstamppot

Door: daysideria

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2003

Ingrediënten 4 personen


800 gr. aardappelen, 750 gr. spruitjes, 1 grote ui, 75 gr. boter of margarine, 3 theel. kerriepoeder, 2 1/2 dl. runderbouillon (van een tablet), 500 gr. varkenshaas, versgemalen peper, zout, 1 theel. kaneelpoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

Verhit 25 gr. boter in een en fruit de ui met kerriepoeder even aan. Schep de aardappelen en de spruitjes erdoor en voeg de bouillon toe. Stoof de aardappelen en de spruitjes in ca. 20 min. zachtjes gaar. Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 3 cm. dik en druk ze iets plat. Wrijf ze in met peper, zout en kaneelpoeder. Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de plakjes varkenshaas in ca. 6 min. mooi bruin en net aan gaar, keer ze halverwege. Stamp de aardappelen grof en schep de spruitjes erdoor. Laat eventueel al roerende het teveel aan vocht verdampen.

Serveertip

Schep de stamppot op 4 warme borden en leg de stukjes varkenshaas op.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daysideria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top