Sinaasappelmandje

  • Nagerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
3 sinaasappels, 3 blaadjes gelatine, 2 1/2 dl. sinaasappelsap, 30 gr. suiker, slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de 3 schoongeboende sinaasappels overdwars, pers ze uit en trek de velletjes uit de helften. Week 3 blaadjes gelatine in water. Meet 2 1/2 dl. van het sinaasappelsap af en verwarm dit met 30 gr. suiker totdat de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Laat het sap afkoelen tot het dik en lobbig is en verdeel het over de 4 sinaasappelhelften. Laat de gelei in ca. 2 uur in de koelkast opstijven. Knip van de rest van de schillen 4 reepjes. Steek de reepjes als hengseltjes in de helften (in de gelatine) en garneer de mandjes met een toefje slagroom.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

daysideria avatar
daysideria

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten