Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Warm kaasgebakje met pas de Bleu kaas

Warm kaasgebakje met pas de Bleu kaas

Door: nana_c

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2003

Ingrediënten 4 personen


125 g bloem (tarwebloem)
125 g kaas (oud)
90 g boter (bakboter)
0.75 dl room
25 g amandelpoeder
200 g Pas de Bleu-kaas
1 eetlepel cognac
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een homogene massa maken met de bloem, de verkruimelde oude kaas, de boter, de helft van de room, het amandelpoeder en een snuifje zout. De massa gedurende een nacht in de koelkast laten rusten. Daarna het deeg zo fijn mogelijk uitrollen en op een goed ingeboterde bakplaat leggen. Met een vork inprikken en gedurende 10 minuten bakken in een oven van 180 graden.

Voorzichtig rechthoeken van 8 centimeter op 4 centimeter uit het gebakken deeg snijden.

De Pas de Bleu pletten met een vork en mengen met de rest van de room die lichtjes opgeklopt werd. Cognac, peper en zout toevoegen en dit mengsel uitsmeren over de rechthoekjes. Telkens 3 kaasdeegplakjes boven elkaar leggen.

Gedurende 5 minuten in een oven van 160 graden zetten.

Warm opdienen met een gemengd slaatje met walnoten.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top