1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Tod Man Pla (Thaise viskoekjes)

Tod Man Pla (Thaise viskoekjes)

  • Thais, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2003

Ingrediënten 4 personen


450 gr kabeljauwfilet
2 eetlepels vissaus
2 rode Thaise chilipepers of rode-currypasta (pas op heet)
2 teentjes knoflook, geperst
10 limoenblaadjes, zeer fijngehakt
]2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
1 groot ei
25 gr bloem
100 gr dunne sperziebonen, kousenband of haricots verts
arachideolie, om in te bakken



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kabeljauw met een scherp mes in blokjes.
Doe de kabeljauwblokjes met vissaus, Spaanse pers, knoflook, limoenblaadjes, koriander, ei en bloem in een keukenmachine en hak alles fijn. Schep het mengsel in een grote mengkom. Voeg de sperziebonen toe en roer tot alles goed is vermengd.Verdeel het mengsel in kleine balletjes en druk ze met de hand plat.

Bereidingswijze

Verhit een beetje olie in een voorverwarmde wok. Bak de viskoekjes aan beide kanten tot ze goudgeel en knapperig zijn.

Serveertip

Doe de viskoekjes op borden en serveer ze heet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top