Bami goreng

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2003

Wist u dat bami goreng letterlijk gebakken bami betekent? In dit recept wordt de bami ook daadwerkelijk gebakken. Kijk bij de serveertips voor wat variaties op dit bamirecept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g dunne eiernoedels (mie); 6 el olie; 2 rode uien; 2-3 teentjes knoflook; 1 rode peper; 1 rode paprika; 1 el geraspte gemberwortel; 1/2 tl trassi (garnalenpasta); 500 g in reepjes gesneden varkensvlees; 200 g Chinese kool; 5 lente-uitjes; 1-2 el ketjap manis; zout; peper; gefruite uitjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de uien, knoflook en rode peper fijn. Snijd de paprika, Cninese kool en het varkensvlees in reepjes. Rasp de gemberwortel. Snijd 4 lente-uitjes in stukjes en de 5e heel fijn.

Bereidingswijze

Bereid de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de mie af met koud water en laat hem goed uitlekken. Verhit 3 el olie in een wok of grote koekenpan en bak de mie hierin in circa 5 minuten krokant. Schep de mie uit de wok. Verhit opnieuw 3 el olie in de wok en bak hierin de rode uien, knoflook, rode peper, rode paprika en geraspte gember circa 5 minuten. Voeg de trassi en het varkensvlees toe en bak alles nog ca. 3 minuten. Voeg de chinese kool en de 4 in stukjes gesneden lente-uitjes toe en bak alles al omscheppend nog circa 5 minuten. Schep de mie erdoor en verwarm alles goed. Voeg de ketjap manis toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de bami met de gefruite uitjes en het heel fijngesneden lente-uitje.

Serveertip

In dit recpet van bami goreng kan het varkensvlees ook vervangen worden door blokjes kip en omeletreepjes. Lekker met sate(saus), kroepoek en ingemaakt zoetzuur (atjar)


Recept uiit Libelle

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten