Rode rijst

  • Grieks, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Dit recept is heerlijk bij griekse vleesgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kopje basmati-rijst, 3 kopjes water, 1 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, kardemom en zout naar smaak, peterselie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst met de tomatenpuree, zout, olijflie en kardemom tot deze gaar is (+/- 10 min). Laat het daarna nog 5-10 minuten afgedekt staan. Maak voor een leuke garnering met een ijslepel ballen van de rijst en garneer deze met een takje peterselie.

Serveertip

Deze rijst smaakt heerlijk bij o.a. grieks gehakt of gyros.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

moontje66 avatar
moontje66

Doorsturen

Home Recepten