1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Rode rijst

Rode rijst

Door: moontje66

  • Grieks, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2003

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kopje basmati-rijst, 3 kopjes water, 1 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, kardemom en zout naar smaak, peterselie.



Dit recept is heerlijk bij griekse vleesgerechten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst met de tomatenpuree, zout, olijflie en kardemom tot deze gaar is (+/- 10 min). Laat het daarna nog 5-10 minuten afgedekt staan. Maak voor een leuke garnering met een ijslepel ballen van de rijst en garneer deze met een takje peterselie.

Serveertip

Deze rijst smaakt heerlijk bij o.a. grieks gehakt of gyros.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moontje66
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top