Rode rijst

  • Grieks, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2003

Dit recept is heerlijk bij griekse vleesgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kopje basmati-rijst, 3 kopjes water, 1 el olijfolie, 1 el tomatenpuree, kardemom en zout naar smaak, peterselie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst met de tomatenpuree, zout, olijflie en kardemom tot deze gaar is (+/- 10 min). Laat het daarna nog 5-10 minuten afgedekt staan. Maak voor een leuke garnering met een ijslepel ballen van de rijst en garneer deze met een takje peterselie.

Serveertip

Deze rijst smaakt heerlijk bij o.a. grieks gehakt of gyros.

Laatste reacties

sollie avatar
sollie 16-02-2007

Heb je recept meegenomen, bedankt Groetjes Geertje

deonart avatar
deonart 20-03-2006

bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten