Citrusburger
- Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 33 g
vet 37 g
koolhydraten 41 g
kcal (kj) 629 (2642)
Ingrediënten 4 personen
400 gram rundergehakt2 theel. fijngehakte peterselie
1 theel. paprikapoeder
2 eetl. sesamzaadjes
40 gram boter
4 plakjes kaas (lichtbelegen)
1 ei
1 rode grapefruit
1 sinaasappel
4 stuks hamburgerbroodjes
2 sjalotten
1 snufje zout en versgemalen peper
Voorbereiding
Pel de sjalotjes en snipper ze. Meng het gehakt met de sjalotjes, peterselie, paprikapoeder, ei en peper en zout. Kneed goed door en vorm van het gehaktmengsel 4 platte ballen. Halveer de grapefruit en steek de partjes eruit. Schil de sinaasappel en snijd deze in dunne plakken. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.
Bereidingswijze
Verhit de boter en bak hierin de hamburgers in 15 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan. Verwarm de grill voor. Beleg iedere hamburger met een plak sinaasappel en stukjes grapefruit. Leg de kaas erop en schuif het gerecht even onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Leg de citrusburgers op de hamburgerbroodjes en bestrooi ze met sesamzaad.
Serveertip
Besmeer, voor een bijzondere smaaksensatie, de broodjes met sinaasappelmarmelade.