1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Snelle rauwkostsalade

Snelle rauwkostsalade

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-06-2003

Ingrediënten 4 personen


5 stengels bleekselderij
1 appel
1 schaal wortel-komkommer rauwkost (250 g, C1000 Vers)
1/2 bak Johma witte kool rauwkostsalade a 450 g
50 g gepelde walnoten, grof gehakt
75 g magere spekreepjes
versgemalen peper, zout
6 el fijngeknipt bieslook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de bleekselderij schoon en snijd of schaaf de stengels in dunne plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de rest in kleine stukjes.
Schep de bleekselderij met de appel, de wortel-komkommer rauwkost en de witte kool rauwkostsalade door elkaar. Zet het tot gebruik in de koelkast.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit en schep ze uit de pan.
Schep vlak voor het serveren de walnoten, de spekjes, 3 el van het bieslook en peper en zout naar smaak door de salade. Strooi de rest van het bieslook erover en serveer direct.

Bron

C1000



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top