Geflambeerde Filet Mignon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2003

Dit recept staat met 15 minuten op tafel. Let wel op dat je flambeert als de afzuigkap NIETin werking is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de boter gloeiend heet worden in de pan en schroei het vlees dicht aan beide zijden. Laat het dan aan beide zijden even bakken en leg het vlees op een voorverwarmde schotel. Strooi er peper en zout overheen. Voeg de mosterd en worcestersaus toe, wat zout en ten slotte de room. Roer het geheel goed door en doe de tournedos weer terug in de pan. Steek de in een sauslepel voorverwarmde cognac aan en giet deze over de filets, Doe het dekstel op de pan als de vlam bijna gedoofd is. Serveer de files op een voorverwarmde schaal en doe de saus over het vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten