Galette de pomme de terre

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
750 gr. vastkokende aardappelen, 2 dl. melk, 50 gr. boter of margarine, 1 ui, 150 gr. geraspte Gruyere kaas, 3 eieren, peper, zout, nootmuskaat, 3 tomaten, oregano, 100 gr. bacon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en maak er met de melk een gladde puree van. Snipper de ui en fruit die lichtbruin in de hete boter. Roer deze met 2/3 deel geraspte kaas en de eieren door de puree. Maak die op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Beboter een boterkoekvorm royaal, vul hem met de puree en zorg dat de randen iets hoger zijn dan het midden van de vulling. Schik in dikke plakken gesneden tomaat in het midden van de taartvorm en bestrooi die met oregano. Snijd de bacon in kleine reepjes en strooi die met de rest van de kaas op de taart. Schuif hem in het midden van een voorverwarmde hete oven (200 C) en bak hem 45 min. tot hij goudbruin is.

Serveertip

Variatie tip: Leg tussen de laagjes aardappelpuree plakjes ontbijtspek of ham.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten