1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Warme krentenbollen

Warme krentenbollen

  • Belgisch, Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-06-2003

Ingrediënten


500 gram bloem
20 gram gist
2? dl lauwe melk
350 gram krenten en rozijnen
50 gram sukade
1 ei
8 gram zoutDeel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in de bloem tot aan de bodem van de kom, kruimel hier de gist in. Voeg dan ongeveer 1 dl lauwe melk toe. Roer er voorzichtig in, zodat een beetje bloem en de melk met de gist een deegje vormen. Zet de kom met dit zetsel afgedekt met een bord in een bakje met heet water, op de radiator of bij de kachel en laat het ongeveer 15 minuten rijzen, totdat het tweemaal zoveel is geworden.
- Meng dan de overige bloem, het losgeklopte ei, het zout en de rest van de melk door het zetsel. Voeg nog wat melk toe wanneer deze massa te droog mocht worden (de ene bloemsoort neemt meer vocht op dan de andere). Kneed nu dit deeg met twee handen tot een soepele bal, die van de handen loslaat. Werk er daarna de krenten en de rozijnen en de sukade door.
- Besmeer een bakblik met boter of margarine. Verdeel de hoeveelheid deeg in 12 gelijke delen. Maak van ieder gedeelte een ronde bol, leg deze op een afstandje van elkaar op het bakblik. Doe er een vochtig doekje over en laat de krentenbollen op een warme plaats nog ca . 3 kwartier rijzen. Bak ze dan gaar en licht van kleur in een warme oven.
Baktijd: ca . 20 minuten bij 200 ?COver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top