In Mousserende wijn gestoofde kipfilet

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2003

Een Super eenvoudig hoofdgerecht wat in Italie POLLO ALLO SPUMANTE wordt genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 50 gram boter
  • zout en peper
  • 200 gram tomaten ontvelt en gesneden
  • 2 ? dl droge mousserede wijn
  • 1 tl kerrie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak hierin de stukken kip rondom bruin. Bestrooi de kip met peper zout en wat kerrie en boeg er de mousserende wijn en de tomaten aan toe. Laat alles aan de kook komen, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de kip in ca. 1 uur gaar worden. Serveer de kip met de saus erover geschonken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

thombu avatar
thombu 24-07-2003

De meningen waren verdeeld maar ik vond het verrukkelijk. De volgende dag kreeg de rest patat terwijl ik het restje opat. Het was zelfs nog lekkerder dan de eerste dag. Dus als je het nog een keer opwarm in de magnetron. Heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten