1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Borsjtsj, Koude Bietensoep

Borsjtsj, Koude Bietensoep

  • Russisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2003

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg geschilde grote rode bieten
2,25 dl water
6 theelepels basterdsuiker
1,25 dl citroensap
3 eieren
peper
zout



Lekker voor op een warme dag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de bieten. Doe bieten, water en suiker in een pan en verhit alles al roerende op laag vuur tot de suiker is opgelost. Gedeeltelijk afgedekt 30 minuten zachtjes laten koken, water regelmatig afschuimen. Voeg citroensap toe en laat alles 10 minuten zonder deksel sudderen.

Bereidingswijze

Haal de pan van het vuur. Klop de eieren en giet ze beetje bij beetje bij het bietenmengsel. Blijf kloppen en zorg ervoor dat de eieren niet gaan schiften. Voeg peper en zout toe. Laat de soep afkoelen, zet de afgedekte pan in de koelkast.

Serveertip

Garneer de borsjtsj eventueel met een klodder zure room



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top