Gebakken Aardperen met Broodkruim, Tijm en Citroen
- Vegetarisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
In een handomdraai een niet-vegetarisch gerecht voor als u hen te gast heeft.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kilo aardperen, geschild, in plakjes zo dik als een potlood3 handen vol geraspte parmezaanse kaas
3 dl room of creme fraiche
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
2 flinke handen vol broodkruimels
sap van 1 citroen
1 flinke handvol verse tijm, alleen de blaadjes, gehakt
zout en peper uit de molen
olijfolie
Benodigdheden
OvenFlinke kom
Ovenschaal
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius of gasstand 7.
Bereidingswijze
Meng in een kom de room, het citroensap, de knoflook, de helft van de tijm en het grootste deel van de parmezaanse kaas en breng het op smaak met zout en peper. Meng de plakjes aardpeer erdoor. Doe het mengsel in een ovenschaal. Meng de broodkruimels met de rest van de tijm en parmezaanse kaas, en wat peper en zout. Strooi de gekruide broodkruimels over de aardperen en sprenkel er een beetje olijfolie over. Bak de aardperen ongeveer 30 min. in de oven of tot ze zacht zijn en broodkruimels mooi goudbruin van kleur zijn.
Serveertip
Mocht je niet-vegetariers te eten hebben dan smaakt een gegrilde kip of een varkenskarbonade er prima bij. Recept van J.O.