Gebakken Aardperen met Broodkruim, Tijm en Citroen

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2003

In een handomdraai een niet-vegetarisch gerecht voor als u hen te gast heeft.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardperen, geschild, in plakjes zo dik als een potlood

3 handen vol geraspte parmezaanse kaas

3 dl room of creme fraiche

2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt

2 flinke handen vol broodkruimels

sap van 1 citroen

1 flinke handvol verse tijm, alleen de blaadjes, gehakt

zout en peper uit de molen

olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Flinke kom

Ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden celsius of gasstand 7.

Bereidingswijze

Meng in een kom de room, het citroensap, de knoflook, de helft van de tijm en het grootste deel van de parmezaanse kaas en breng het op smaak met zout en peper. Meng de plakjes aardpeer erdoor. Doe het mengsel in een ovenschaal. Meng de broodkruimels met de rest van de tijm en parmezaanse kaas, en wat peper en zout. Strooi de gekruide broodkruimels over de aardperen en sprenkel er een beetje olijfolie over. Bak de aardperen ongeveer 30 min. in de oven of tot ze zacht zijn en broodkruimels mooi goudbruin van kleur zijn.

Serveertip

Mocht je niet-vegetariers te eten hebben dan smaakt een gegrilde kip of een varkenskarbonade er prima bij. Recept van J.O.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pizzabodem avatar
pizzabodem 07-02-2014

Hallo Sjoukje, Gisteren gemaakt, de saus wordt heerlijk. Kook jij de aardperen voor, ik kreeg ze bijna niet gaar op deze manier. 45 minuten op 220 graden waren ze nog steeds behoorlijk hard!

lisa5 avatar
lisa5 25-01-2011

ziet er heerlijk uit, ik neem het recept vast mee, hopelijk heb deze herfst/winter m``n eigen aadperen in de moestuin. groetjes lisa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten