Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. escargots a la bourguignonne

escargots a la bourguignonne

Door: sjef03

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2003

Ingrediënten 4 personen


1 blik wijngaardslakken
75 gr boter
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie
zout, peper


Verder heb je nodig


32 slakkenhuizen, 4 ovenvaste slakkenbordjes en 4 slakkentangen en vorkjes.


Wijngaardslakken met knoflookboter

Ontdek meer:

Voorbereiding

Slakken in een zeef onder stromend water afspoelen.
boter zacht roeren.
sjalotje heel fijn snipperen en aan de boter toevoegen.
knoflook erboven uitpersen.
peterselie boven de boter fijnknippen.
boter goed roeren en op smaak maken met zout en peper.
in ieder slakkenhuis war boter doen, slak toevoegen en afsluiten met wat boter.
slakkenhuizen op de bordjes leggen.
de oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Op het rooster in het midden van de oven de slakken in 10 min. bakken tot de boter begint te schuimen.

Serveertip

Lekker met stokbrood



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjef03
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top