spaanse kip met bonensalade
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 personen
3 kipfilets a ? 200 g
zout
versgemalen zwarte peper
100 g boter of margarine
sap van 2 sinaasappels
1 - 2 el fijngesneden munt
2 takjes verse munt
1 sinaasappel, in schijfjes
1 blikje kidneybonen, uitgelekt
1 gele paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
3 tomaten, in stukken
4 stengels bleekselderij, in stukjes
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper.
Bereidingswijze
Krieltjes in ruim water met zout in ? 20 min. gaar koken. Kipfilet inwrijven
met zout en flink wat zwarte peper. 50 g boter verhitten en kipfilets hierin
in 5 - 8 min. rondom bruin bakken. Sinaasappelsap erbij schenken en kip
afgedekt op laag vuur ? 10 min. laten sudderen.
Bonensalade: kidneybonen mengen met paprikareepjes, tomaat en bleekselderij.
1/3 deel hiervan bewaren voor volgende dag. Olie, citroensap, knoflook, zout
en peper tot dressing roeren en door rest van bonenmengsel scheppen. Als
kipfilets bijna gaar zijn, 1 filet uit pan halen en bewaren voor volgende
dag. Fijngesneden munt samen met 50 g boter door saus kloppen. Kip over
borden verdelen en garneren met takjes munt en schijfjes sinaasappel. Kip
serveren met bonensalade en gekookte krieltjes.