spaanse kip met bonensalade

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 400 - 500 g krieltjes

  • 3 kipfilets a ? 200 g

  • zout

  • versgemalen zwarte peper

  • 100 g boter of margarine

  • sap van 2 sinaasappels

  • 1 - 2 el fijngesneden munt

  • 2 takjes verse munt

  • 1 sinaasappel, in schijfjes
  • BONENSALADE

  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt

  • 1 gele paprika, in reepjes

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 3 tomaten, in stukken

  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes

  • 3 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

  • zout

  • versgemalen zwarte peper.


  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Krieltjes in ruim water met zout in ? 20 min. gaar koken. Kipfilet inwrijven
    met zout en flink wat zwarte peper. 50 g boter verhitten en kipfilets hierin
    in 5 - 8 min. rondom bruin bakken. Sinaasappelsap erbij schenken en kip
    afgedekt op laag vuur ? 10 min. laten sudderen.
    Bonensalade: kidneybonen mengen met paprikareepjes, tomaat en bleekselderij.
    1/3 deel hiervan bewaren voor volgende dag. Olie, citroensap, knoflook, zout
    en peper tot dressing roeren en door rest van bonenmengsel scheppen. Als
    kipfilets bijna gaar zijn, 1 filet uit pan halen en bewaren voor volgende
    dag. Fijngesneden munt samen met 50 g boter door saus kloppen. Kip over
    borden verdelen en garneren met takjes munt en schijfjes sinaasappel. Kip
    serveren met bonensalade en gekookte krieltjes.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    kruiden_tuintje avatar
    kruiden_tuintje

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten